מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > ראש השנה: פילה דניס ולב חציל על חיילי אספרגוס

ראש השנה: פילה דניס ולב חציל על חיילי אספרגוס

ראש השנה: פילה דניס ולב חציל על חיילי אספרגוס

תיאור המתכון

השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה, פותח את השנה עם מצעד מתכוני דגים משובח

מרכיבים

אופן ההכנה

 מתבלים את הדניס במלח ופלפל, מוסיפים קורט טימין, ואופים עם נייר אפייה בתנור למשך 10 דקות בטמפ' °180 למי שמעוניין לקצר תהליכים, ניתן גם לצרוב את הדניס במחבת טפלון במשך כ-3 דקות על העור ועוד 2 דקות צריבה של הצד השני.
 מניחים בקערית קטנה את התבלינים זעתר ורוזמרין, בתוספת מעט שמן זית ומלח גס.
 חולטים את האספרגוס חליטה קצרה במים רותחים, ומעבירים אותם למי קרח.
 בזמן אפיית\צריבת הדגים מניחים את האספרגוס לצד הדגים, ומתבלים בשמן ובתערובת התבלינים.
 חוצים את החציל ל-2 ויוצרים מכל חלק כדור. טובלים בשמן זית, ומעל סוחטים לימון ומעט מלח גס.
 מניחים במגש את הדג בתוספת האספרגוס והחציל, ומכניסים לתנור לאפייה במשך 8-10 דקות בטמפ' °180

הערות

 אופן ההגשה: במרכז צלחת נסדר את האספרגוס ומעליו יחידה של דג על הדג ישב חציל ועל החציל יחידה נוספת של פילה דג נבזוק מעל שמן תבלינים ומעט מיץ לימון.