ראש השנה: פילה דניס ולב חציל על חיילי אספרגוס
תיאור המתכון
השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה, פותח את השנה עם מצעד מתכוני דגים משובח
מרכיבים
- פילה דניס (משני דגים)
- חציל צלוי על להבה (קלוף ומונח במסננת להגרת נוזלים)
- 10 מקלות אספרגוס קלופים
- 1 כפית טימין קצוץ
- 1 כפית זעתר קצוץ
- 1 כפית רוזמרין קצוץ
- ½ לימון סחוט
- שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
מתבלים את הדניס במלח ופלפל, מוסיפים קורט טימין, ואופים עם נייר אפייה בתנור למשך 10 דקות בטמפ' °180 למי שמעוניין לקצר תהליכים, ניתן גם לצרוב את הדניס במחבת טפלון במשך כ-3 דקות על העור ועוד 2 דקות צריבה של הצד השני.
מניחים בקערית קטנה את התבלינים זעתר ורוזמרין, בתוספת מעט שמן זית ומלח גס.
חולטים את האספרגוס חליטה קצרה במים רותחים, ומעבירים אותם למי קרח.
בזמן אפיית\צריבת הדגים מניחים את האספרגוס לצד הדגים, ומתבלים בשמן ובתערובת התבלינים.
חוצים את החציל ל-2 ויוצרים מכל חלק כדור. טובלים בשמן זית, ומעל סוחטים לימון ומעט מלח גס.
מניחים במגש את הדג בתוספת האספרגוס והחציל, ומכניסים לתנור לאפייה במשך 8-10 דקות בטמפ' °180
הערות
אופן ההגשה: במרכז צלחת נסדר את האספרגוס ומעליו יחידה של דג על הדג ישב חציל ועל החציל יחידה נוספת של פילה דג נבזוק מעל שמן תבלינים ומעט מיץ לימון.