ראש השנה: סלסלת קדאיף במילוי מוס לברק ערמונים
תיאור המתכון
באדיבות השף רפאל כהן, ממתחם "לוקא" לאירועי יוקרה בשרון
מרכיבים
- 400 גרם אטריות קדאיף טריות
- 60 גרם חמאה (או מחמאה)
- 300 גרם פילה לברק נקי ללא עור וללא הידרות
- 150 גרם ערמונים טריים קלויים וקלופים (או קרם ערמונים מוכן)
- 100 גרם שקדים מולבנים
- 2 כפות גרגירי כוסברה טחונים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
טובלים ומצפים את האטריות בחמאה
מכניסים את האטריות לתבניות אלומיניום קטנות - ליצירת צורה של סלסלה
מכניסים את הערמונים, השקדים והלברק למעבד מזון וטוחנים למוס חלק.
בסיום הטחינה מוסיפים את התבלינים ומוציאים לקערה.
ממלאים את סלסלת הקדאיף בעזרת כף במוס
מכניסים את הקדאיף לאפייה של 10 דקות בחום של 160 מעלות.
את המנה ניתן לקשט עם גרדת תפוז או גזר