קדרת פרגיות ארטישוק, עגבניות שרי וארטישוק
תיאור המתכון
באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה
מרכיבים
- 350 גרם פרגיות ללא עצם חתוך לקוביות גסות .
- 1 כוס ארטישוק צעיר חתוך לרבעים.
- 2 כוסו עגבניות שרי בשלמותן.
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- ¼ כוס שמן זית
- 2 ענפי רוזמרין
- 1 כף סוכר חום
- ½ כוס יין מוסקט
- 2 שיני שום פרוסות.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים במחבת שמן זית וצולים את הפרגיות כ- 2 דק' מכל צד.
מוסיפים את הארטישוק לעוד 2 דק', מוסיפים את העגבניות מטבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הרוזמרין, בוזקים מעל את הסוכר החום ואת השום הפרוס לעוד כ-2 דק'
להוסיף את היין מוסקט להמתין עד העגבניות אוגרות את הנוזלים ומגיעות לרתיחה .
מנמיכים את התלהבה ומבשלים לעוד כ -15 דק'.
טועמים ומשפרים את הטעם בעזרת תבלינים.
לקראת הסוף זולפים מעט שמן זית מעל, ומגישים בליווית לחם כפרי (שיהיה אפשר לטבול ברוטב).