צ'יקן טיקה מסאלה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף משה בדישי, ממסעדת "מינה טומי" בחיפה
מרכיבים
- ½ ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות ללא עור ועצמות
- 4 מנות אורז לבן מבושל
- 4 מנות נאן (לחם הודי מתובל-אפשר להשתמש בלאפה רגילה)
- חומרים לרוטב:
- ½ כוס בצל לבן קצוץ
- 2 כפות חמאה
- 2 שיני שום קצוצות
- ½ק"ג עגבניות ללא חרצנים טחונות במג'ימיקס
- 1 כפית הל טחון
- 1 כפית וחצי גראם מסאלה
- 1 כפית כוסברה טחונה
- קורט סוכר חום
- ½ 1 כפיות צ'ילי אדום טרי קצוץ
- 1 כף שקדים לבנים טחונים
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח לפי טעם
אופן ההכנה
אופן הכנת הרוטב: לאדות את הבצל בחמאה עד שקיפות,להוסיף שום, רסק, צ'ילי ועגבניות ולבשל דקה על חום בינוני תוך כדי ערבוב. להוסיף סוכר, שקדים שמנת ולבשל על חום בינוני כ-5 דקות או עד שהרוטב הצטמצם ב% 20 להוסיף תבלינים ומלח,אם הטעם חמוץ מדי אז להמשיך לבשל על חום נמוך כ-5 דקות נוספות.
הכנת המנה: לחמם ווק לחום גבוה,להוסיף 5 כפות שמן סויה ואת הפרגית,לערבב היטב ול"סגור" את הפרגית,להוסיף רוטב להנמיך לחום בינוני ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב 5-7 דקות.
הערות
הגשה: למזוג לצלחות עמוקות ולהגיש עם אורז ולחם הודי.