סירות חציל במילוי תבשיל עגבניות גריל וטלה
- מתאים ל: 8-10 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מאת השף מיקי סויסה מסעדת לונה אשקלון
מרכיבים
- חומרים ל 8-10 סירות :
- 4 י"ח חציל בגודל בינוני
- 500 גרם בשר טלה טחון
- 8 י"ח עגבניית תמר
- 4 שיני שום קצוץ
- 2 י"ח בצל סגול קצוץ
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- צרור כוסברה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כפית כוסברה טחונה
- חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה
תחילה קולים את העגבניות על אש גלויה מסירים את הקליפה קוצצים ומניחים במסננת לחצי שעה.
מחממים סיר עם רבע כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה ,מוסיפים את הסלרי העגבניות והשום מערבבים ומביאים לרתיחה .
מכניסים פנימה את בשר הטלה מתבלים במלח פלפל שחור גרוס וכוסברה טחונה ומבשלים על אש בינונית עד שצבעו של הבשר הופך לאפור .
מסירים מהאש מוסיפים כוסברה קצוצה מערבבים ומעבירים למסננת למשך כשעה .
את החצילים חוצים לשניים מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 12-15 דקות להזהבה קלה .
בעזרת כף מסירים את הליבה ומערבבים יחד עם מילוי הבשר .
ממלאים את סירות החציל במילוי הבשר ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.