ראש השנה: פנקוטה של סילאן ו"ריזוטו" תפוחים
- מתאים ל: 12 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לראש השנה: פנקוטה של סילאן ו"ריזוטו" תפוחים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לפנקוטה:
- 14 גרם (שקית) אבקת ג'לטין
- 500 מ"ל שמנת מתוקה 42 %שומן
- 200 מ"ל חלב
- 100 גרם סוכר
- 1 מקלוניל חצוי לאורכו
- 3 כפות סילאן תמרים
- ל: "ריזוטו" תפוחים :
- 4 תפוחי גרנד סמית חתוכים קוביות קטנות
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר חום
- 250 מ"ל סיידר תפוחים
- 1 מקל קינמון
אופן ההכנה
מערבבים רבע כוס מים עם אבקת ג'לטין בקערה. מניחים בצד כ-10 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
בסיר רחב מביאים לסף רתיחה שמנת ,חלב ,סוכר, ומקל וניל מעבירים דרך מסננת ומערבבים יחד עם הג'לטין .
מקררים מעט ויוצקים לכוסות הגשה .
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה .
לפני ההגשה מכינים את ריזוטו התפוחים כאשר ממיסים חמאה במחבת ומכניסים את התפוחים פנימה מוסיפים את סיידר התפוחים מקל הקינמון והסוכר ומביאים לרתיחה .
מנמיכים את האש ומבשלים עד לצמצום של הנוזלים .
מסירים מהאש ומקררים מעט .
להגשה : מעל הפנקוטה מוסיפים את התפוחים יוצקים מעט סירופ רימונים מקשטים בעלה של נענע ומגישים