מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > ראש השנה: מרק אפונה ופול

ראש השנה: מרק אפונה ופול

ראש השנה: מרק אפונה ופול

תיאור המתכון

הסוד של המרק הוא בטחינת שליש ממנו. בטכניקה הזו נהנים ממרק במרקם סמיך וגם מירקות בצורתם המקורית.

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל, שום ונענע ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל והשום מתרככים.
2.מוסיפים אפונה, פול, מים, מלח ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות, עד שהאפונה והפול מתרככים.
3.מוציאים 1/3 מכמות המרק וטוחנים בבלנדר או עם מוט ריסוק חשמלי, מחזירים לסיר ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים, טועמים ומתקנים תיבול.