ראש השנה: מרק אפונה ופול
תיאור המתכון
הסוד של המרק הוא בטחינת שליש ממנו. בטכניקה הזו נהנים ממרק במרקם סמיך וגם מירקות בצורתם המקורית.
מרכיבים
- 1 שקית אפונה עדינה מוקפאת 'סנפרוסט' (600 גרם)
- 1 שקית פול ירוק מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
- 6 שיני שום, קצוצות גס
- 1/2 כוס נענע, קצוצה גס
- 7 כוסות (1.7 ליטר) מים
- 1/2 כפית בהרט (לא חובה)
- מלח, פלפל שחור, גרוס
אופן ההכנה
1.מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל, שום ונענע ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל והשום מתרככים.
2.מוסיפים אפונה, פול, מים, מלח ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות, עד שהאפונה והפול מתרככים.
3.מוציאים 1/3 מכמות המרק וטוחנים בבלנדר או עם מוט ריסוק חשמלי, מחזירים לסיר ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים, טועמים ומתקנים תיבול.