מתכונים טו באב: לבבות של סושי
תיאור המתכון
לכבוד ט"ו באב שף מסעדת Minna Tomei חיפה משה בדישי, הכין עבור אלו שרוצים להפתיע את בן או בת הזוג במשהו מקורי ויצירתי במיוחד - מתכון של לבבות סושי.
מרכיבים
- רשימת מצרכים: (לכמות של 12 לבבות)
- כוס וחצי אורז לסושי מבושל יחד עם כוס וחצי מים
- 200 גרם פילה סלמון טרי פרוס לפרוסות דקות ורחבות
- 200 גרם פילה טונה פרוס לפרוסות דקות ורחבות
- חביתה דקה מביצה אחת
- 1 אבוקדו
- לתחמיץ:
- שלושת רבעי כוס חומץ אורז
- 2 כפות סוכר גדושות
- כפית מלח שטוחה
- 2 כפות מירין
אופן ההכנה
בסיר קטן מאוד לשטוף את האורז היטב ולשפוך את המים, לחזור על הפעולה שלוש פעמים.
לאחר מכן להניח את האורז בסיר ולהוסיף כוס וחצי מים. לכסות ולבשל בחום גבוה במשך 3-5 דקות(עד שמזהים רתיחה)להנמיך את החום למינימום ולהמשיך לבשל כ15 דק'. לאחר מכן לכבות את מקור החום ולהניח לאורז לנוח בסיר כ20 דק'. במקביל לערבב היטב את חומרי התחמיץ עד שהסוכר נמס.
לפתוח את האורז בקערת פלסטיק גדולה ולתבל עם התחמיץ, לערבב היטב ולקרר לטמפ' החדר
להרטיב את הפורמה במים, לפרוס דק את הדגים והאבוקדו ולקרוץ לבבות. למלא את הפורמה באורז ולדחוס היטב, לעטוף בדג וללחוץ את הדג אל האורז, להסיר בזהירות את הפורמה.
לחזור על הפעולה עם שאר החומרים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מינה טומיי
פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפה
הצג טלפון
04-6668080
|