Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > סלט סלק ותפוחי עץ בוויניגרט דבש וג'ינג'ר

סלט סלק ותפוחי עץ בוויניגרט דבש וג'ינג'ר

סלט סלק ותפוחי עץ בוויניגרט דבש וג'ינג'ר

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". דבש, צ'ילי וג'ינג'ר הם שלושה חומרי גלם יחודיים, אשר מעצימים את טעמם של הסלק והתפוח. האגוזים
מוסיפים את המימד הפריך אשר משדרג כל סלט.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מכינים את הסלקים. עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה, עד לריכוך. לחילופין,
מבשלים את הסלקים בסיר עם מים. בכל מקרה, לאחר הריכוך קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
3. מכינים את הרוטב. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה, תוך כדי ניעור. טועמים ומאזנים
את התיבול.
4. מרכיבים את הסלט. מערבבים בקערת ערבוב את קוביות הסלק, תפוחי עץ, חומרי הסלט והרוטב.
5. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים אגוזי לוז מעל ומגישים.
ואפשר גם:
להשתמש בסלקים מוכנים לאכילה הנמכרים בוואקום אצל הירקנים ובמרכולים.