מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עוגת פירות קיץ

עוגת פירות קיץ

תיאור המתכון

באדיבות קונדיטוריית Piece of Cake

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני של 175 מעלות.
בעזרת וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר.
מוסיפים בהדרגה ולאט את הביצים, עד שמתקבלת עיסה מוקצפת וחלקה.
מוסיפים לסירוגין ובמהירות נמוכה את הקמח, אבקת האפייה, השמנת חמוצה, הוניל וגרידת התפוז; עד שהכל נבלע והעיסה אחידה.
בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית תואמת, אשר משמנים ומקמחים אותה - שמים את העיסה ומיישרים.
מסדרים את חתיכות המשמש והשזיף שורה שורה ומאוד צפוף.
מפזרים מעט סוכר על כל הפירות ומכניסים לתנור, לכ-45 דקות.
בודקים שהעוגה יציבה במרכז באמצעות קיסם (כדאי לשים לב שנועצים את הקיסם בין הפירות הם עלולים להוציא נוזלים, ואז אין להתבלבל מכך).
לאחר שהעוגה התקררה, מכינים את הג'לי או את המירור/נפאז' לפי הוראות היצרן, ומברישים איתו את העוגה בנדיבות.