עוגת פירות קיץ
- מתאים ל: 8-10 סועדים מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות קונדיטוריית Piece of Cake
מרכיבים
- 175 גרם חמאה
- 240 גרם סוכר (כוס + 2 כפות)
- 2 ביצים גדולות XL
- 240 גרם קמח רגיל (3/4 1 כוס)
- 1 כפית גדושה אבקת אפיה
- 140 גרם שמנת חמוצה (3/4 גביע)
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגורדת מכחצי תפוז
- כ- 700 גר' משמשים ושזיפים אדומים מנוקים מחרצנים, כאשר כל חצי חתוך ל-3
- ג'לי משמש או מירור/נפאז' ניטרלי לציפוי פירות (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני של 175 מעלות.
בעזרת וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר.
מוסיפים בהדרגה ולאט את הביצים, עד שמתקבלת עיסה מוקצפת וחלקה.
מוסיפים לסירוגין ובמהירות נמוכה את הקמח, אבקת האפייה, השמנת חמוצה, הוניל וגרידת התפוז; עד שהכל נבלע והעיסה אחידה.
בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית תואמת, אשר משמנים ומקמחים אותה - שמים את העיסה ומיישרים.
מסדרים את חתיכות המשמש והשזיף שורה שורה ומאוד צפוף.
מפזרים מעט סוכר על כל הפירות ומכניסים לתנור, לכ-45 דקות.
בודקים שהעוגה יציבה במרכז באמצעות קיסם (כדאי לשים לב שנועצים את הקיסם בין הפירות הם עלולים להוציא נוזלים, ואז אין להתבלבל מכך).
לאחר שהעוגה התקררה, מכינים את הג'לי או את המירור/נפאז' לפי הוראות היצרן, ומברישים איתו את העוגה בנדיבות.