עוגת שזיפים
תיאור המתכון
מתכון לעוגת שזיפים באדיבות משק בן דור מיסוד המעלה
מרכיבים
- סוכר וניל 50 גרם, חצי קילו סוכר רגיל, 300 גרם שמן, קינמון, אבקת אפיה 25 גרם, 700 גרם שזיף לב אדום, 6 ביצים, קמח 580 גרם.
אופן ההכנה
להקציף את הביצים יחד עם סוגי הסוכר, להוסיף את השמן, ולבסוף להוסיף יחד את הקינמון עם אבקת אפייה והקמח. לצקת את הבלילה לתבנית אפייה ולפזר מעלה רצועות שזיפים. לאפות בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות, עד שאפשר לנעוץ בעוגה קיסם שיצא נקי.