מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ריבת משמש

ריבת משמש

תיאור המתכון

מתכון לריבת משמש באדיבות משק בן דור מיסוד המעלה

מרכיבים

אופן ההכנה

לשטוף ולחרוץ את המשמשים לתוך סיר בתוספת הסוכר. לבשל על להבה בינונית ולערבב עד להמסת הסוכר.
להגביר האש כדי להביא את התמיסה לרתיחה ומיד להנמיך כדי שהחום לא יגרום לאיבוד הצבע הכתום של הפרי. יש להמשיך את הבישול עם ערבוב מעת לעת והסרת קצף שנוצר, לקראת סיום להוסיף מיץ מחצי לימון. חשוב לזכור שבישול יתר יביא לריבה סמיכה וקשה. לכן חשוב לפקח על התהליך לפי רמת הסמיכות שברצוננו לקבל. לאחר שהריבה תצטנן להכניסה לכלי אטום ולהכניס למקרר.