שבועות: פסטה פנה ברוטב שמנת וסלמון מעושן
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לפסטה פנה ברוטב שמנת וסלמון מעושן באדיבות השף איציק ברק
מרכיבים
- 400 גרם פסטה פנה טרייה
- 100 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות
- צרור עלי ריחן קצוצים
- 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- חומרים לרוטב:
- בצל קטן קצוץ דק
- שן שום כתוש
- 1 מיכל שמנת לבישול 250 מיליליטר
- חצי כוס יין לבן
- 50 גרם חמאה
- כף שמן זית
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר, ומוסיפים מלח. כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה הטרייה לפרק זמן של כארבע דקות.
בינתיים ממיסים את החמאה ואת שמן הזית בסיר, מטגנים קלות, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים בחצי. מוסיפים את השמנת ואת רצועות הסלמון, מבשלים על אש קטנה כמה דקות עד להיווצרות רוטב סמיך, מוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה לאחר שסיננו אותה מהמים, מערבבים, מוזגים לצלחות עמוקות, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ואת עלי הריחן ובתיאבון