Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > שבועות: פסטה פנה ברוטב שמנת וסלמון מעושן

שבועות: פסטה פנה ברוטב שמנת וסלמון מעושן

שבועות: פסטה פנה ברוטב שמנת וסלמון מעושן

תיאור המתכון

מתכון לפסטה פנה ברוטב שמנת וסלמון מעושן באדיבות השף איציק ברק

מרכיבים

אופן ההכנה

מרתיחים מים בסיר, ומוסיפים מלח. כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה הטרייה לפרק זמן של כארבע דקות.
בינתיים ממיסים את החמאה ואת שמן הזית בסיר, מטגנים קלות, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים בחצי. מוסיפים את השמנת ואת רצועות הסלמון, מבשלים על אש קטנה כמה דקות עד להיווצרות רוטב סמיך, מוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה לאחר שסיננו אותה מהמים, מערבבים, מוזגים לצלחות עמוקות, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ואת עלי הריחן ובתיאבון