שבועות: סלט עלים ירוקים עם גבינה כחולה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט עלים ירוקים עם גבינה כחולה, פלחי אגס, אגוזי פקאן וויניגרט הדרים באדיבות השף איציק ברק
מרכיבים
- 200 גרם עלים ירוקים (רוקט תרד צעיר ועלי חסה שטופים וחתוכים גס)
- 200 גרם גבינה כחולה חתוכה לקוביות בגודל סנטימטר
- 2 אגסים חתוכים לרצועות דקות
- 100 גרם אגוזי פקאן קלופים וקלויים
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
- חמרים לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית דבש
- 1 כף חומץ בלסמי
- מיץ מחצי תפוז סחוט
אופן ההכנה
בתוך קערה מערבבים את שמן הזית עם שאר חומרי הרוטב עד להיווצרות וינגריט אחיד ומניחים בצד.
לוקחים את העלים הירוקים, מערבבים בתוך קערה עם הגבינה והאגסים, מוסיפים את הווינגרט ומערבבים.
מניחים בתוך צלחות עמוקות, מפזרים מעל את אגוזי הפקאן ובתיאבון
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר