שבועות: לינגוויני רוקפור
- מתאים ל: 4 סועדים מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף קים נווה, ''קפה רינגלבלום''.
מרכיבים
- 1 קילו פסטה לינגוויני (בבטה 13 של ברילה)
- 250 ג' גבינת רוקפור
- 4 חצילים (רצוי בלאדי)
- 10 שיני שום
- 50 ג' חמאה
- עלי כוסברה טריה
- חצי ליטר שמנת מתוקה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. יש לשרוף את החצילים מעל אש גלויה, לקלפם ולהוציא את ליבתם
2. לקצוץ את החצילים יחד עם 5 ראשי שום, מלח ופלפל ולערבבם לכדי עיסה.
3. לבשל את הפסטה כ-5-6 דקות במים רותחים.
4. במקביל לטגן את החמאה במחבת עד לכדי המסתה, להוסיף את יתרת השום, מלח ופלפל לפי טעם, ולהוסיף את השמנת המתוקה, ולהביא לכדי רתיחה.
5. להוסיף למחבת את החצילים ולגרד פנימה כחצי מכמות הגבינה.
6. לאחר סינון הפסטה, יש להוסיפה לרוטב.
7. לערבב ולצקת לצלחות הגשה. מעל כל מנה יש לגרד גבינת רוקפור ולפזר עלי כוסברה טריים קצוצים.
בתאבון!!