מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מאפים צמחוניים> שבועות: קלצונה גבינות

שבועות: קלצונה גבינות

שבועות: קלצונה גבינות

תיאור המתכון

באדיבות השף קים נווה, ''קפה רינגלבלום''.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. הכנת הבצק- לערבב את כל המצרכים תוך כדי הוספה הדרגתית של המים הפושרים, עד לקבלת בצק אלסטי. להניח את הבצק כשעה מכוסה במגבת, עד כדי הכפלת גודלו.
2. יש לטפוח קלות על הבצק עד ''הפלתו'', ללוש אותו מחדש ולהניחו שוב לתפיחה שניה לעוד כחצי שעה.
3. לחתוך את הבצק ל-4 חתיכות, לקרוץ מהם כדורים, להניח בצד לכ-10 דקות מכוסים במגבת, ובשלב זה להכין את העיסה למילוי.
4. המילוי- לקצוץ את הפטריות, לתבל ולהקפיץ במחבת עם מעט שמן זית איכותי, להכניסם לקערה יחד עם כל הגבינות ולערבבם לכדי עיסה.
5. את כדורי הבצק, יש לרדד לעיגולים בקוטר של כ-15 ס''מ כל אחד.
6. להניח בכל אחד מן העיגולים כרבע מן העיסה, ויצור גומחה במרכז העיסה ולתוכה ליצוק את חלמון. לקפל את הבצק, להדקו בקצוות, למשוך את הבצק הממולא בשמן זית איכותי ולהכניסו לתנור מחומם מראש בחום של 250 מעלות ל-10 דקות.
7. לצד הקלצונה ניתן להוסיף סלט קטן המורכב מעגבניות השרי, הבצל הסגול ע שמן זית ומיץ לימון סחוט טרי.
בתאבון!!