שבועות: קלצונה גבינות
- מתאים ל: 4 סועדים מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף קים נווה, ''קפה רינגלבלום''.
מרכיבים
- לבצק-
- 0.5 קילו קמח
- 30 גרם שמרים יבשים (גרגירים)
- כפית מלח
- רבע כפית סוכר
- כוס וחצי מים פושרים
- למילוי-
- 100 ג' גבינה בולגרית מלוחה
- 100 ג' גבינת עיזים
- 50 ג' גבינת פרמז'ן מגורדת
- 100 ג' מוצרלה מעושנת מגורדת
- סלסלת פטריות שמפיניון טריות
- 4 חלמונים
- עשבי תיבול לפי הטעם. מומלץ: זעתר טרי, טימין, אבקת צ'ילי
- לתוספת סלט-
- גבנית שרי ובצל סגול
- שמן זית איכותי
- לימון טרי
אופן ההכנה
1. הכנת הבצק- לערבב את כל המצרכים תוך כדי הוספה הדרגתית של המים הפושרים, עד לקבלת בצק אלסטי. להניח את הבצק כשעה מכוסה במגבת, עד כדי הכפלת גודלו.
2. יש לטפוח קלות על הבצק עד ''הפלתו'', ללוש אותו מחדש ולהניחו שוב לתפיחה שניה לעוד כחצי שעה.
3. לחתוך את הבצק ל-4 חתיכות, לקרוץ מהם כדורים, להניח בצד לכ-10 דקות מכוסים במגבת, ובשלב זה להכין את העיסה למילוי.
4. המילוי- לקצוץ את הפטריות, לתבל ולהקפיץ במחבת עם מעט שמן זית איכותי, להכניסם לקערה יחד עם כל הגבינות ולערבבם לכדי עיסה.
5. את כדורי הבצק, יש לרדד לעיגולים בקוטר של כ-15 ס''מ כל אחד.
6. להניח בכל אחד מן העיגולים כרבע מן העיסה, ויצור גומחה במרכז העיסה ולתוכה ליצוק את חלמון. לקפל את הבצק, להדקו בקצוות, למשוך את הבצק הממולא בשמן זית איכותי ולהכניסו לתנור מחומם מראש בחום של 250 מעלות ל-10 דקות.
7. לצד הקלצונה ניתן להוסיף סלט קטן המורכב מעגבניות השרי, הבצל הסגול ע שמן זית ומיץ לימון סחוט טרי.
בתאבון!!