מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שבועות: מקלני גבינה

שבועות: מקלני גבינה

תיאור המתכון

מתכון למקלות גבינה באדיבות רן בוק, מתוך הספר "גבינות" בהוצאת כתר

מרכיבים

אופן ההכנה

מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
מרדדים את בצק העלים למשטח מרובע שעוביו כ1/4 ס"מ. מערבבים את הגבינה, החרדל והמים עד לקבלת ממרח משחתי ואחיד. מורחים את משחת הגבינה על מחצית הבצק ומקפלים מעליו את החצי הנותר למעין ספר.
מהדקים מעט את הבצק במערוך ומניחים בתבנית האפייה. מצננים במקרר עד שהבצק מתקשה מעט. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומרדדים שוב לעובי של כ-1/3 ס"מ. מושחים את הבצק בחלמון המעורבב במים וזורים עליו את השומשום/קצח.
חותכים את הבצק לרצועות של 1.5X8 ס"מ כל אחת. מחזיקים את הרצועות בקצותיהן ומפתלים כל קצה בכיוון ההפוך עד שמתקבלת רצועה מסולסלת, מעין בורג. עורכים את הרצועות בתבנית האפייה ומצננים שוב במקרר כ-10 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס ואופים את רצועות הגבינה כ-15 דקות או עד לקלבת מקלונים פריכים בצבע זהוב-חום.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לשמור את המקלונים האפויים בקופסה אטומה היטב כארבעה ימים או להקפיא אותם למשך כשבועיים. לאחר ההקפאה יש להעביר לתנור בחום של 180 מעלות צלסיוס לדקות מספר עד לקבלת דרגת הפריכות הרצויה.