טורטה מרגריטה (מעדן גבינות מלוחות ואסים מסוכרים)
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון זה הנו דרך נפלאה להגיש גבינות שונות בטעמים שונים אשר מתחברים עם האגסים המסוכרים. העיקרון הנו הנחת שכבות גבינה כאשר התחתונה היא הקשה והעדינה ביותר ומעליה גבינות רכות וחריפות.
מרכיבים
- חומרים:
- 150 גר' גבינת קשקבל פרוסה דק
- 150 גר' גבינת שמנת רכה
- 150 גר' גבינת עיזים פרוסה דק
- 150 גר' גבינה מלוחה מפוררת
- 100 גר' גבינת רוקפור מפוררת
- חופן אגוזים
- ענבים שחורים
- 3 אגסים
- 1/2 כוס סוכר חום
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
חולטים את האגסים, מוציאים את הליבה, פורסים דק ומניחים במיץ הלימון. את האגסים אנו מטגנים במעט סוכר חום עד רכות ומצננים.
על תבנית עמוקה אנו מניחים פרוסות קשקבל בחפיפה, מהדקים ומורחים את גבינת השמנת מעל.
מניחים מעל את האגסים בחפיפה ומפוררים את גבינת הרוקפור והגבינה המלוחה. מעל מניחים עוד מעט גבינת שמנת ומורחים אותה גם בצדדים.
מסיימים בעוד שכבת אגסים ומקשטים באגוזים וענבים שחורים.
שומרים במקרר לשעתיים ופורסים לפרוסות. להגיש עם כוס יין לבן מוסקט.
בתאבון.