מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> שבועות: גריסוני מקלות מלוחים

שבועות: גריסוני מקלות מלוחים

שבועות: גריסוני מקלות מלוחים

תיאור המתכון

באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים".

מרכיבים

אופן ההכנה

מנפים את הקמח (תמיד רצוי לנפות קמח הן מבחינת ההלכה הן כדי למנוע היווצרות גושים). מוסיפים את הסוכר, השמרים, האורגאנו והחמאה, מערבבים קלות ומוסיפים מים בהדרגה (יוצקים מעט מים ומערבבים, וחוזר חלילה).
לשים במשך כ - 7 דקות, מוסיפים את המלח (חשוב מאוד להוסיף את המלח רק בשלב זה, הוספת המלח בשלב מוקדם יותר "הורגת" את השמרים), וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות – עד שמתקבל בצק מעט קשה. מומלץ ללוש לישה חזקה, עד שהבצק מתאחד והופך לקשה אך אלסטי.
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, מגלגלים כל כדור לנקניק באורך שווה, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. בשלב זה אפשר לשדרג עם תוספות לפי בחירה שמטמיעים לתוך הבצק, דוגמת זיתים, עגבניות מיובשות קצוצות, עלי בזיליקום או עשבי תיבול אחרים.
מברישים בחלמון ביצה, ובוזקים מעל קמצוץ מלח גס, צילי גרוס ופרמזן.
מניחים להתפחה כ 30 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 17 דקות או עד שהמקלות משחימים.