שבועות: עוגת גבינה עם ריבת חלב
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגת גבינה עם ריבת חלב באדיבות שרי קליין, ממציאת הפטנט תומך התבניות של SARI's
מרכיבים
- לבסיס:
- 500 גרם עוגת שוקולד בראוניס. ניתן להשתמש בשתי עוגות קנויות.
- 50 גרם חמאה מומסת
- למלית:
- 2 כוסות סוכר
- 8 ביצים, בטמפרטורת החדר מופרדות.
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 4 כפות קורנפלור
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 ק"ג גבינה לבנה 9% או כל גבינת שמנת שאוהבים.
- לציפוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 3 כפות ריבת חלב
- 1 כף אספרסו או כפית קפה נמס מומסת ב-1 כף מים רותחים ומצוננת
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190-200 מעלות, ומשמנים את התבנית בנדיבות בחמאה. להכנת הבסיס - מפוררים את עוגות הבראוניס עם החמאה המומסת, משטחים על התבנית והדפנות ומהדקים. להכנת המלית: מערבבים היטב בקערה: כוס סוכר, חלמונים, שמנת חמוצה, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל וגבינה לתערובת אחידה. בקערה נוספת, נקייה ויבשה לחלוטין, מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את כוס הסוכר שנותרה. מקציפים עד לקבלת קצף לא נוקשה מדי. מעבירים כשליש מהקצף לקערת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול, מוסיפים את היתר וממשיכים לערבב בתנועות קיפול על מנת לא לשבור את הקצף עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים את התערובת על הבסיס שבתבנית. אופים בטמפרטורה של 200 מעלות - 7 דקות, מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים למשך 35 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור ל-15 דקות, פותחים קצת את הדלת ומשאירים את העוגה ל-15 דקות נוספות ומוציאים מהתנור לצינון מוחלט. להכנת הציפוי, מקציפים את שמנת וריבת החלב, לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הקפה עם הורדת המהירות כדי שלא ישפריץ. מורחים על העוגה ומאחסנים במקרר.