אספרגוס ברוטב גורצטרמינר וגבינות חריפות
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון של מסעדת ארטישוק
מרכיבים
- 500 גר' אספרגוס
- 50 גר' חמאה
- 100 גר' גבינת רוקפור
- 50 גר' גבינת קממבר
- 1 כוס יין מזן גורצטרמינר
- 1/4 כפית שום כתוש
- 50 גר' מלח ים
- 8 כפות שמן זית
אופן ההכנה
לקלף את האספרגוס
לחלוט במים רותחים עם כפית מלח 15 שניות ולהעביר למי קרח
להרתיח את היין להוסיף את הגבינות החמאה והשום ולערבב עם מטרפה על אש נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד
לעטוף את האספרגוס בשמן זית לבזוק מעל מלח ים לסדר על תבנית ולהכניס לתנור מחומם מראש ל º250 . לאפות 20-25 דקות
לסדר בצלחת ולצקת מעל את הרוטב.