מאפינס על בסיס פירות וירקות
- מתאים ל: 18 מאפינס מנות
- זמן הכנה: 50 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות הילרי פברמן מירושלים, הזוכה בתחרות המתכונים לפסח שארגן מלון ענבל בירושלים.
מרכיבים
- 1 כוס מרגרינה נמסה ומקוררת
- 2 כוסות תפוח עץ ירוק מקולף ומגורד
- 1 כוס אגס מגורד
- 2 כוסות בטטה מקולפת ומגורדת
- 2 כוסות גזר בינוני מקולף ומגורד
- 2 כוסות קמח מצה
- 1/2 כפית מלח גס
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 3 כפיות קינמון טחון
- 1 כפית אגוז מוסקט מגורד טרי
- 1 כוס סוכר חום
- * מומלץ להוסיף שוקולד צ'יפס במתכון זה כדי שגם לילדים יהיה טעים.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 325 °. מברישים קלות את תבניות המאפין עם מעט מרגרינה מומסת ומניחים בצד.
2. בקערה בינונית יש לערבב את המרגרינה, תפוח העץ, הבטטה, הגזר, קמח מצה, מלח, אבקת סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט, וסוכר.
3. יש לחלק התערובת באופן שווה בין תבניות המאפין
4. יש לכסות עם נייר אפייה תחילה ולאחר מכן בנייר אלומיניום ולאפות 30 דקות בטמפרטורה של 350 °.
5. לאחר האפייה הראשונית יש להסיר את נייר אלומיניום ולהמשיך לאפות עוד 5-10 דקות בחום של 325 ° עד לקבלת צבע זהוב.
יש להגיש חם.