דג בעגבניות ולימונים
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 60
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מחפשים מנה חגיגית לארוחה משפחתית? לפניכם מתכון מצוין לפילה דג ברוטב עגבניות חמצמץ, המדגיש את טעמו העדין, באדיבות מסעדת קימל.
מרכיבים
- 1 ק''ג פילה דג
- 50 גר' שמן/מרגרינה
- 2 בצלים לבנים יבשים
- 4 יח' בצל ירוק
- 200 גר' רסק עגבניות
- 2 כפיות קמח
- מיץ משני לימונים
- גרידת לימון מ-2 לימונים
- מלח פלפל
אופן ההכנה
1. לחתוך את הדג ל- 10 חתיכות בנות 100 גר' כל אחת.
2. להשרות בקערה עם מיץ מלימון אחד, כפית מלח, כפית פלפל ורבע כוס מים למשך שעתיים.
3. במקביל, לטגן עם 10 גר' שמן או 4 כפות מרגרינה את הבצל עד להזהבה ולהוסיף את רסק העגבניות. לתבל עם 1/2 כפית מלח ו- 1/2 כפית פלפל ולבשל על אש נמוכה עד להסמכה.
4. לקמח את הדגים עם 2 כפות קמח בצורה אחידה ולטגן עם 40 גר' שמן למשך 2 ד' מכל צד עד להזהבה.
5. להגשה: יוצקים את הרוטב על הצלחת, ועליו מניחים את נתח הדג. מקשטים עם בצל ירוק קצוץ וגרידת לימון.