מרק חומעה
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שמו הרשמי של חומר הגלם העיקרי במרק זה הוא חומעה - עלים ירוקים, הדומים בצורתם לתרד וגדלים בארץ וברחבי העולם, גם כצמח בר וגם כגידול תרבותי. שמו העממי של הצמח בארץ הוא חמציץ, ובאנגלית קוראים לו sorrel.
מרכיבים
- 1 ק"ג חומעה
- ½ כוס שמן זית ישראלי איכותי
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 כוסות ציר עוף
- מלח
- פלפל
- סוכר
- ¼ ק"ג רוקט
אופן ההכנה
שוטפים את החומעה היטב ושמים במסננת. מחממים שמן זית בסיר גבוה ומאדים קלות את הבצל. מוסיפים את תפוחי האדמה ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים שום ומאדים כ-1/2 דקה נוספת. מוסיפים את החומעה, מאדים כ-1/2 דקה ומוסיפים ציר עוף עד לכיסוי החומעה. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את עלי הרוקט. טוחנים, מרתיחים, טועמים ומשפרים תיבול. אם המרק חמוץ מדי, מוסיפים סוכר לפי הטעם.