סלט תפוחי אדמה, פלפל חריף ושום
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט תפוחי אדמה, פלפל חריף ושום עם גרגרי חרדל וזרעוני קימל
מרכיבים
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 כף שמן
- 1 כפית גרגרי חרדל
- 1 כפית זרעוני קימל
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות גרעיני חמניה
- 1 כפית שומשום
- 1/2 כפית כורכום
- 1 פלפל אדום חריף חתוך דק
- קליפה מגורדת משני לימונים
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה במי מלח עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי. קולפים וחותכים לקוביות גדולות. מחממים שמן במחבת. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את גרגרי החרדל, הקימל, הפלפל הגרוס, גרעיני החמנייה ואת השומשום. מוסיפים כורכום, קליפת לימון ומיץ לימון ומבשלים 2 דקות. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ויוצקים עליהם את התערובת. מוסיפים שמן זית ופלפל אדום חריף. מערבבים, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.