אומלט ספרדי

אומלט ספרדי

תיאור המתכון

אומלט ספרדי עם תפוחי אדמה

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים מחצית מהשמן במחבת בקוטר כ- 20 ס"מ. מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מוסיפים למחבת ומטגנים במשך כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים. מערבבים מדי פעם. טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה ואת הבצל, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בעדינות. מוסיפים למחבת את שארית שמן הזית. מחממים היטב ויוצקים לתוכו את העיסה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ- 15 דקות. מניחים צלחת על המחבת, הופכים עליה את האומלט ומחליקים אותו בעדינות בחזרה למחבת, לטיגון הצד השני. מטגנים 5 דקות נוספות ומגישים.