סלט תפוחי אדמה עשיר
- זמן הכנה: 40 דקות הכנה + 3 שעות צינון
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט תפוחי אדמה עשיר, המתכון מתאים לזני תפוחי אדמה אדומים.
מרכיבים
- 2 ק"ג תפוחי אדמה (עדיף כאלו בקליפה אדומה, שלא מתפוררים בבישול) חתוכים לקוביות 2X2ס"מ.
- 1/3 כוס שמן
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- ו+1/4 כוסות מיונז
- 1/4 כוס מי מלפפונים חמוצים
- 3 כפות חרדל דיזון גרגירים
- 6 ביצים קשות חתוכות לקוביות
- 1+1/2 כוסות בצל ירוק חתוך דק
- 1 כוס סלרי חתוך דק
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2כוס מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
אופן ההכנה
מבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד לריכוך, כ-10-20דקות. מקלפים ומניחים בצד. בקערה גדולה מערבבים שמן, חומץ תפוחים, מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה החמים ומערבבים בעדינות עד שרוב התערובת נספגת בתפוחי האדמה. בקערה גדולה נוספת מערבבים את המיונז, מי מלפפונים וחרדל. כאשר מתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את שאר החומרים ואת תפוחי האדמה מהקערה הראשונה. מערבבים קלות ומוסיפים תיבול של מלח ופלפל לפי הטעם. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר ל-3 שעות לפחות.