טארט טאטן - מהכתבה "מתכוני צנע" שהתפרסמה במעריב
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 60
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות מסעדת קימל
מרכיבים
- 16 פרוסות לחם לבן
- 40 ג' מרגרינה
- 3 כוסות חלב
- 3 ביצים
- 100 ג' סוכר
- 250 ג' תפוחי עץ
אופן ההכנה
1. להשרות את פרוסות הלחם עם הביצים, 2 כוסות חלב ו-30 ג' סוכר במשך 15 דק' עד שיספגו את הנוזלים.
2. לטגן את פרוסות הלחם עם 40 ג' מרגרינה עד להזהבה.
3. לקלוף את התפוחים ולחתוך לאורך התפוח לפרוסות דקות.
4. להמיס את הסוכר שנותר במחבת על אש נמוכה עד לקבלת קרמל.
5. להוריד מהאש ולסדר את פרוסות התפוחים במחבת על קרמר הסוכר בצורה אחידה (במעגל, שורות או בצורת פרח) ומעל התפוחים להניח את פרוסות הלחם המטוגנות ולטפטף את החלב הנותר.
6. להכניס את המחבת לתנור בחום בינוני למשך 10 ד'.
7. להגשה: להוציא מהתנור, להפוך על צלחת הגשה כך שהתפוחים מעל ולהגיש חם או קר.