מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק ארטישוק ירושלמי עם חמאה

מרק ארטישוק ירושלמי עם חמאה

מרק ארטישוק ירושלמי עם חמאה

תיאור המתכון

באדיבות קפה רינגלבלום.

מרכיבים

אופן ההכנה

לחמם את שמן הזית בסיר גדול ולצלות את הארטישוק הירושלמי בשמן כ- 5 דקות. לאחר מכן, להוסיף את שיני השום ולצלות כ-5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
להוסיף לסיר כ-8 ליטרים של מים. לתבל במלח, פלפל וכמון לפי הטעם ולבשל על אש קטנה למשך כשעה.
במקביל יש לטחון את הבצל הסגול בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ולטגן אותו בחמאה. לאחר מכן יש להניחו בצד להתקרר.
לאחר בישול הארטישוק כשעה, יש לטחון גם אותו עד לקבלת מרקם חלק.
בזמן ההגשה יש ליצוק לכל קערית הגשה את המרק ומעליו להוסיף כפית מקרם הבצל.