מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > מתכון דג בעגבניות ולימונים

מתכון דג בעגבניות ולימונים

מתכון דג בעגבניות ולימונים

תיאור המתכון

המתכון באדיבות מסעדת קימל

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לחתוך את הדג ל-10 חתיכות בנות 100 ג' כל אחת.
2. להשרות בקערה עם מיץ מלימון אחד, כפית מלח, כפית פלפל ורבע כוס מים למשך שעתיים.
3. במקביל, לטגן עם 10 ג' שמן או 4 כפות מרגרינה את הבצל עד להזהבה ולהוסיף את רסק העגבניות. לתבל עם ½ כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל ולבשל על אש נמוכה עד להסמכה.
4. לקמח את הדגים עם 2 כפות קמח בצורה אחידה ולטגן עם 40 ג' שמן למשך 2 ד' מכל צד עד להזהבה.
5. להגשה: יוצקים את הרוטב על הצלחת, ועליו מניחים את נתח הדג. מקשטים עם בצל ירוק קצוץ וגרידת לימון.

הערות

המתכון פורסם בכתבה ''מתכוני צנע'' במעריב