מתכון ריבועי בראוניס של פסח
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף מוטי בוחבוט, שף ראשי במלון ענבל ירושלים
מרכיבים
- • 75 גרם חמאה רכה
- • 200 גרם שקדים טחונים, דק ככל האפשר
- • 3/4 כוס סוכר
- • 100 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס
- • 5 ביצים מופרדות
- • קורט מלח
- • 200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
• מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
• מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם רך ואוורירי.
• מוסיפים את החלמונים, תוך כדי המשך ההקצפה, ומקציפים יחדיו עוד כשתי דקות.
• ממיסים את השוקולד בסיר כפול ומוסיפים אותו לתערובת החמאה תוך כדי בחישה.
• מוסיפים את השקדים הטחונים ואגוזי הלוז.
• מקציפים את החלבונים עם מלח, עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה מדי.
מקפלים אותו לתוך התערובת.
• משטחים בתבנית מרובעת ומשומנת, ואופים כ – 25 וחמש דקות.
• מצננים וחותכים לקוביות. מתקבלים בראוניס טעימים במיוחד.
• ניתן להוסיף למסה זו מבחר תוספות מעניינות כגון שוקולד לבן גרוס, אגוזי מלך שלמים. בחיתוך זה נראה מגרה ומעניין. והטעם נפלא!