מרק לחם - מהכתבה "מתכוני צנע" שהתפרסמה במעריב
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 30
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון מהכתבה ''מתכוני צנע'' שהתפרסמה במעריב
באדיבות השף מנה שטרום
מרכיבים
- כף שומן (איזה שיש)
- 2 שיני שום או חצי בצל קצוץ
- 5 עגבניות בשלות, מקולפות וקצוצות דק
- כף מלח
- ליטר מים 200 גרם לחם יבש (אפשר יותר)
אופן ההכנה
מטגנים בשומן את השום או את הבצל. מוסיפים את העגבניות ואת המלח ומבשלים כחמש דקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
בינתיים משרים את הלחם במים, סוחטים היטב ומוסיפים למרק. מערבבים היטב עד שהלחם סופג את הנוזלים.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, ואם יש-שמן זית, והרבה.