צלע טלה אפוי בתנור עם ירקות אפויים
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת סעודות החג בפסח מציג השף צ'רלי פדידה, המנצח על המטבחים במלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf את מתכון גורמה מובחר לחג.
מרכיבים
- חומרים לטלה:
- 500 ג' צלעות טלה כ 4 צלעות למנה
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חומרים לירקות:
- ½ פלפל אדום
- ½ בצל סגול חתוך לפרוסות
- 1 זוקיני חתוך לרצועות
- 6 עגבניות שרי
- 20 עלי אורגנו טרי חתוכים גס
- ½ כפית טימין קצוץ
- מלח ים ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת עם שמן זית, צורבים את הטלה מכל צדדיו, ממליחים ומפלפלים (מומלץ לטגן עד לדרגת עשייה מדיום).
2. מתבלים את הירקות במלח, פלפל תימין קצוץ ואורגנו טרי.
3. מכניסים את הטלה והירקות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, למשך 7-5 דקות (בהתאם לגודל נתחי הטלה).
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|