סלט תותים, קינואה וגבינה כחולה
- מתאים ל: 4-6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". קינואה היא אחד מאותם מאכלים שאנחנו יודעים שכדאי לשלב בתפריט, אבל לא תמיד מצליחים בכך. הנה סלט שיגרום לכם להתאהב בקינואה.
מרכיבים
- לקינואה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ לקוביות
- 170 גרם (1 כוס) קינואה
- 360 מ"ל (1 וחצי כוסות) מים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- לסלט
- 2 כוסות תותים שטופים וחצויים
- 1 כוס עלי מיזונה*
- חצי כוס עלי נענע מופרדים מהגבעולים
- 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
- 200 גרם גבינה כחולה מפוררת
- לרוטב
- 80 מ"ל (שליש כוס) מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות שמן שומשום כהה
- 2 כפות מיץ מג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כף דבש
- 1 שן שום כתושה
- רבע כפית מלח
- *עלי בייבי ירוקים ומשוננים
אופן ההכנה
1. מכינים את הקינואה. מחממים סיר עם שמן הזית ומטגנים את הבצל 3 דקות עד לריכוך. מוסיפים
את הקינואה ומטגנים עוד דקה-שתיים, תוך כדי ערבוב. יוצקים את המים, מתבלים במלח ובפלפל
ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 15 דקות.
2. מורידים מהכיריים, מצננים, 'מאווררים' עם מזלג ונותנים לקינואה להתקרר. מעבירים לקערת ערבוב.
3. מכינים את הרוטב. מערבבים את החומרים בצנצנת סגורה, תוך כדי ניעור. טועמים ומאזנים את התיבול.
4. מרכיבים את הסלט. מערבבים את הקינואה עם שאר חומרי הסלט והרוטב, למעט האגוזים והגבינה.
5. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים את הגבינה והאגוזים מעל ומגישים