עוגת ג'פונז
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה"
מרכיבים
- * 250 גר' חלבונים - 7 חלבונים
- * 250 גר' סוכר - 11/4 כוסות
- * 150 גר' אגוזי מלך קצוצים
- * 50 גר' קמח תפו"א
- * 50 גר' קמח מצה
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה, עד קבלת קצף יציב (עד כ-10 דקות).
מערבבים בקערה את החומרים היבשים ובעזרת מרית, ובתנועות קיפול ידניות, מקפלים אותם פנימה אל תוך קצף החלבונים עד קבלת מרקם אחיד
מרפדים בנייר אפייה, תבנית אפייה ביתית ומסמנים בעזרת עיפרון את קוטר תבנית העוגה.
סה"כ יש ליצור 3 עיגולים בקוטר התבנית. הופכים את נייר האפייה
בעזרת שק זילוף, מזלפים בתנועות סיבוביות על העיגולים המסומנים עד אשר ממלאים את כל שטח העיגול
אופים בטמפ' של 160 מעלות למשך כ-15 דקות.