פילאף בורגול (של ההרים)
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפילאף בורגול (של ההרים) ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 כוס בורגול בינוני
- 1 בצל בינוני קצוץ גס
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 עגבניות גדולות בשלות מקולפות וחתוכות לקוביות(אפשר במקום - 4 כפות של עגבניות קוביות מקופסה)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות מרק צח
- 3/4 כפית מלח
- חופן גדול אטריות למרק (לא עם ביצים)
אופן ההכנה
1. מטגנים את האטריות על מחבת יבשה (לא טפלון) עד השחמה עדינה
2. שוטפים את הבורגול במים
3. מזהיבים את הבצל עם השמן בסיר בינוני, מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ- 5 דקות (במידה והעגבניות מקופסה רק מביאים לרתיחה)
4. מערבבים את המרק עם רסק העגבניות והמלח
5. מוסיפים לסיר את הבורגול, האטריות המטוגנות והנוזלים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה הקטנה ביותר. רצוי עם "אסבסט" מתחת לסיר.
6. מבשלים 20 דקות. אחרי 10 הדקות הראשונות של הבישול מערבבים את התבשיל. בגמר הבישול ממתינים 10 דקות
7. מגישים את הפילאף עם יוגורט סמיך - בתאבון