גיוזה עוף וירקות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף משה בדישי, מסניף הדגל של Minna Tomei במרכז קסטרא בחיפה
מרכיבים
- חומרים לבצק גיוזה: (25 יח')
- 300 גרם קמח
- 200 מ"ל מים רותחים
- 4 כפות שמן סויה
- חומרים למילוי:
- 2 יח' חזה עוף נקי משומן ועצמות וחתוך לקוביות
- 1/2 בצל לבן פרוס
- 1/2 גזר חתוך לקוביות
- 150 גרם פטריות פרוסות
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- חופן עירית קצוצה
- 50 גרם סוכר
- 150 מ"ל סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 ביצה
אופן ההכנה
מחממים ווק עם מעט שמן ומקפיצים את כל הירקות עד לרכות (במשך כ-3 דקות)
מעבירים את הירקות למסננת ומנקים את הווק
מחממים שוב את הווק ומניחים מעל לאש גבוהה
מוסיפים מעט שמן ומקפיצים את העוף - עד שהוא כמעט מוכן
מוסיפים את הירקות ואת הסויה, הסוכר, הג'ינג'ר והעירית
מורידים מהאש ומעבירים למסננת כדי לנקז נוזלים
מניחים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את המים והשמן בהדרגה, ולשים לבצק אחיד. זורים מעט קמח על משטח עץ (קרש חיתוך למשל), וממשיכים לעבד את הבצק עוד כחמש דקות נותנים לבצק לנוח במקרר כשעה
אחרי שהמילוי התקרר מעבירים אותו למג'ימיקס ,וטוחנים עד קבלת מרקם גס (ניתן לקצוץ בסכין), מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 5 מ"מ
קורצים עיגולים ברדיוס של 6 ס"מ (בד"כ כוס מאג תתאים למשימה), ומורחים ביצה טרופה על שולי העיגול בעזרת מברשת
ממלאים את עיגול הבצק בכף מתערובת המילוי, מעצבים לצורה הרצויה ומהדקים היטב
חוזרים על הפעולה עד לגמר המילוי – כאשר אם נשאר מבצק הגיוזה, ניתן להקפיא אותו לטובת שימוש בהמשך
בסיר, מרתיחים מים. מסדרים את הגיוזה בסלסילת אידוי ושמים את הסלסילה מעל לסיר
מאדים את הגיוזה במשך כ-7 דקות, מסירים מהאש ומוציאים את הגיוזה מסלסלה
מחממים מעט שמן סויה במחבת טפלון (חום בינוני), וצורבים את הגיוזה מכל הצדדים - עד לקבלת צבע זהוב
מניחים את הגיוזה על נייר סופג ומסדרים בצלחת הגשה. מגישים עם רוטב סויה לטבילה