מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עוגת פרג מלא

עוגת פרג מלא

תיאור המתכון

באדיבות מיקי שמו, קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה"

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הבצק: מעבדים את הסוכר והחמאה 2 דקות. מוסיפים בהדרגה את הביצים ולאחר מכן את הקמח. ממשיכם לעבד עוד מעט עד לאיחוד. שומרים בקירור.
הכנת המילוי: מרתיחים את החלב, הסוכר, החמאה וגרידת הלימון. עם הגעה לטמפ' רתיחה מוסיפים את הפרג ומערבבים. לבסוף מוסיפים את האגוזים הטחונים.
הרכבת העוגה: מרדדים את הבצק הקר לעובי 1/2 ס"מ, ומחלקים את המלית פרג לשניים. מניחים את מלית הפרג שחילקנו בצורת 2 גלילים בקוטר 7-8 על-גבי הבצק, ומעטרים בשארית הבצק בצורת "שתי וערב". אופים בתנור בטמפ' של °170 צלזיוס במשך כ-35 דקות.