עוגת פרג מלא
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות מיקי שמו, קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה"
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח
- חומרים למלית:
- 1 ו 1/4 כוס סוכר
- 1 ו 1/4 כוס חלב
- 100 גרם חמאה
- 4 כוסות פרג
- 4 כפות אגוזים טחונים
- 1/2 לימון מגורד
אופן ההכנה
הכנת הבצק: מעבדים את הסוכר והחמאה 2 דקות. מוסיפים בהדרגה את הביצים ולאחר מכן את הקמח. ממשיכם לעבד עוד מעט עד לאיחוד. שומרים בקירור.
הכנת המילוי: מרתיחים את החלב, הסוכר, החמאה וגרידת הלימון. עם הגעה לטמפ' רתיחה מוסיפים את הפרג ומערבבים. לבסוף מוסיפים את האגוזים הטחונים.
הרכבת העוגה: מרדדים את הבצק הקר לעובי 1/2 ס"מ, ומחלקים את המלית פרג לשניים. מניחים את מלית הפרג שחילקנו בצורת 2 גלילים בקוטר 7-8 על-גבי הבצק, ומעטרים בשארית הבצק בצורת "שתי וערב". אופים בתנור בטמפ' של °170 צלזיוס במשך כ-35 דקות.