טארט פרג וחלבה
- זמן הכנה: 50 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באידבות מיקי בן שמו,קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה"
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 75 גר' אבקת סוכר
- 150 גר' חמאה
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 300 גר' קמח
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- חומרים למלית פרג:
- 100 גר' חמאה
- 125 גר' סוכר
- 1 ביצה +חלמון
- 135 גר' פרג
- 2 כפות קמח תפוח אדמה
- 1 כפית תמצית וניל
- בנפרד: 75 גר' חלבה חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה
לבצק: בקערה, מעבדים חמאה עם אבקת סוכר וקורט מלח. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שנבלעת בתערובת. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לעבד עד לאיחוד. מרדדים את הבצק לעובי עד 1/2 ס"מ ומכניסים לתבנית הפאי.
למלית פרג: מקציפים את כל החומרים לתערובת קרמית.
קוצצים את החלבה לקוביות קטנות ומניחים בתחתית הפאי.
ממלאים את הפאי עם החלבה בקרם פרג עד 3/4 גובה.
אופים בתנור בחום של °175 צלזיוס במשך כ-25 דקות ומקררים בטמפ' החדר.
בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
הערות
* קוטר תבנית: 26-24 ס"מ