מרק פטריות של השף ניר צוק
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
בימים גשומים המרק הזה מחמם אותך מבפנים כמו רדיאטור פנימי.
מרכיבים
- 4 בצלים
- 250 גרם פטריות פורטובלו
- 250 גרם פטריות שמפניון
- מעט שמן לטיגון
- 2 כפות קמח
- 2 ליטר ציר בקר
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפיות פטריות פורצ'יני טחונות
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצל והפטריות.
2. מטגנים את הפטריות עם מעט שמן, תוך כדי ערבוב כשתי דקות. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב כדקה.
3. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מכסים, מבשלים 20 דקות על אש קטנה ומתבלים.
4. מוציאים חצי מכמות הפטריות והבצל וטוחנים במעבד מזון. מחזירים לסיר, מוסיפים את פטריות הפורצ'יני הטחונות ומבשלים 3 דקות נוספות.
הערות
באדיבות השף ניר צוק