מרק כרובית ותפוחי אדמה
- מתאים ל: 6 סועדים מנות
- זמן הכנה: שעה ו45 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק כרובית ותפוחי אדמה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 יח' ראש כרובית בגודל בינוני (מופרדים לפרחים)
- 1 בצל לבן גדול
- 3 יח' תפוח אדמה בינוניים
- 1 יח' גזר
- 1 ליטר שמנת לבישול 42%
- 250 מ"ל חלב 3%
- 2\1 כפית אגוז מוסקט טחון
- 2\1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלאה מלח
- 100 גר חמאה
- 3 שיני שום כתוש
אופן ההכנה
להרתיח בסיר את הכרובית 4\3 בישול ולשים בצד.
בסיר בינוני לשים את החמאה והשום על אש נמוכה, להוסיף תפוח אדמה , גזר ובצל.
שמים מכסה לאידוי.
לבשל כ – 15 דקות לריכוך ולהוסיף את הכרובית ולסגור חזרה עם המכסה לעוד 15 -20 דקות
בישול.
חשוב לערבב כל הזמן.
מוסיפים את השמנת והחלב, אגוז מוסקט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
לתת למרק להתבשל כ -30 דקות על אש נמוכה.
להוריד מהאש ובבלנדר לטחון את התערובת היטב ולהחזיר לאש לרתיחה נוספת.