פורים 2011: אוזני המן מבצק פרסבורגר במלית פרג
- מתאים ל: 50 יח' מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אוזני המן טעימות במיוחד מבצק פרסבורגר (בצק שמרים פריך) במילית פרג מעודנת.
באדיבות שף מוטי בוחבוט - מלון ענבל.
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 20 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
- 1/3 כוס חלב פושר
- 1/2 כוס סוכר
- 500 גרם קמח (4 כוסות לא גדולות)
- קורט מלח
- 300 גרם חמאה או מרגרינה
- 2 חלמונים
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 1 חלמון למריחה
- חומרים למלית הפרג:
- 3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 3 כפות דבש (60 גרם)
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות)
- 100 גרם שקדים טחונים (כוס)
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 1/3 כוס צימוקים (50 גרם)
אופן ההכנה
אופן הכנת המלית:
טוחנים את הפרג סמוך להכנת המלית. ניתן לטחון במטחנת קפה ביתית, או לקנות פרג בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו במקום.
1. מרתיחים יחד את החלב, החמאה, הסוכר והדבש.
2. מוסיפים את הפרג הטחון טרי ובוחשים.
3. מצננים את תערובת הפרג המבושלת ומוסיפים את השקדים, הצימוקים וגרידת הלימון.
4. לאחר מכן יש לצנן את המלית במקרר כשעה לפני השימוש.
ניתן לשמור את המלית במקרר כשבוע. במידה ושומרים אותה במקפיא של מינוס 18 מעלות, ניתן לשמרה אף מספר חודשים.
אופן הכנת הבצק:
1. מערבבים את השמרים עם החלב וכפית מהסוכר ומתפיחים כ – 10 דקות.
2. מוסיפים את הקמח, המלח החמאה ויתרת הסוכר.
3. מוסיפים את יתרת החומרים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש.
4. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ.
5. מניחים במרכז עיגול מעט ממילוי הפרג שהתקרר, סוגרים בצורה משולשת ומהדקים.
6. מורחים את הביצה על אזני ההמן, ורק לאחר כ- 10 דקות מכניסים לתנור (בכדי ליצור סדקים בחלק המזוגג) ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 20 דקות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני