מוס חצילים קלויים בשום ופטרוזיליה
תיאור המתכון
מתכון טעים למוס חצילים קלויים עם עשבי תיבול
באדיבות שף קובי גוטהלף.
מרכיבים
- 2 חצילים גדולים קלויים ללא הקליפה
- 4 כפות מיונז
- כפית מיץ לימון
- 2 שיני שום כתושות
- צרור קטן של פטרוזליה קצוץ דק
- כפית מלח, פלפל שחור
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- ג'לטין 18 גרם (מהול בשליש כוס מים חמים).
אופן ההכנה
1. לעבד במעבד מזון את החצילים הקלויים, שיני השום, מיץ הלימון והמיונז כחצי דקה.
2. להוסיף שמנת ולאחר מכן להוסיף את הג'לטין המהול במים חמים לתערובת ולערבב יחד עד לתערובת אחידה.
3. בסוף מוסיפים את הפטרוזליה הקצוצה למסה ומעבירים לתבנית אינגליש קייק המצופה בניילון נצמד ל-24 שעות במקרר.
4. הופכים בזהירות על צלחת זכוכית מלבנית.
5. מעטרים את המוס בתחתית עם עלי בייבי צעירים
ומעל המוס ברצועות פלפלים קלויים.
הערות
מאכל המתאים לאירוח, ארוחות חג ובראנץ'.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת טל טלה
ז'בוטינסקי 42, מושב נוה דורון משק 36, באר יעקב
הצג טלפון
08-9228516
|