פורים 2011: אוזני המן מלוחים עם סיבים תזונתיים
תיאור המתכון
מתכון לפורים - אוזני המן מלוחים עם סיבים תזונתיים.
באדיבות שפית גלי ברמן.
מרכיבים
- 500 גרם קמח תופח (עדיף מלא)
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 200 גרם חמאה רכה (או שמן זית)
- 4 כפות בנפייבר
אופן ההכנה
1. במעבד מזון להניח את החמאה להוסיף את הקמח והשמנת עד לקבלת בצק אחיד. לקרר למשך שעה.
2. לחמם תנור ל175 מעלות.
3. על שולחן העבודה לקמח ולרדד את הבצק לחתוך לעיגולים( בעזרת כוס).
4. למלא במילוי הרצוי.
5. להניח על תבנית אפיה עם נייר אפיה ולאפות עד להזהבה.
הערות
אפשריות למלוי:
* תירס וגבינת צהובה
* פיטריות ובצל
* עגבניות וזיתים