פורים 2011: אוזני המן מקמח מלא ופירות יבשים
- זמן הכנה: עד שעתיים
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לפורים לאוזני המן מקמח מלא עם מילוי פירות יבשים.
מרכיבים
- חומרים לבצק הפריך:
- 200 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר חום כהה
- כמה טיפות תמצית וניל
- 2 חלמונים
- 1/4 כוס מיץ תפוזים (60 מ"ל)
- 2 כפות שומשום
- 325 גרם קמח מלא
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- חומרים למילוי:
- 100 גרם צימוקים
- 50 גרם שזיפים מיובשים
- 50 גרם תאנים מיובשות
- 50 גרם משמש מיובש
- 40 גרם סוכר חום (לא חובה)
- 1/2 תפוח עץ סמית (60 גרם)
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה
1. להכנת הבצק הפריך יש לעבד את כל החומרים המופיעים תחת חומרים לבצק למשך זמן קצר בפולסים במג'ימיקס, לאסוף לכדור, לעטוף בניילון נצמד, ולשים במקרר לשעה לפחות.
2. לטחון את כל החומרים של המילוי במג'ימיקס.
3. לרדד הבצק על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ, ולקרוץ עיגולים בגודל 7-9 ס"מ.
4. לשים בעיגולי הבצק את המילוי בעזרת כפית או שק זילוף.
5. לסגור לצורת אוזן המן ולסדר בתבנית אפיה.
6. לחמם תנור ל-170 מעלות, ולאפות אוזני ההמן בין 14-20 דקות.
הערות
המלצה: ניתן לשמור את אוזני ההמן כ-10 ימים.
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית פיס אוף קייק
יהודה הימית 17, יפו, תל אביב
הצג טלפון
03-6822163
|