פורים: אוזני המן במילוי פרג
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון טעים ומשובח לאוזני המן לפורים, עם מלית פרג.
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 200 גרם קמח
- 90 גרם סוכר
- 90 גרם אבקת שקדים
- קורט מלח
- 1 חלמון
- 35 מ"ל מים קרים
- למילוי פרג:
- 100 גרם פרג טרי טחון
- כף דבש
- כוס חלב (200 מ"ל)
- 50 גרם סוכר
- חצי תפוח גרנד סמיט מגורד
- 2 כפות פירורי עוגה או עוגיות טחונות
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. יש להניח את החמאה, הקמח, אבקת השקדים והסוכר במיקסר עם וו גיטרה ולערבל עד קבלת תערובת פירורים אחידה.
2. לאחר מכן יש להוסיף את החלמון והמים הקרים ולערבל עד קבלת בצק - יש למעט בלישה.
3. לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר כשעה לפני רידוד (אפשר לשמור את הבצק במקרר עטוף לכמה ימים או במקפיא).
4. להוציא את הבצק, לרדד על משטח מקומח בעזרת מערוך לעובי 3-4 ס"מ ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול מתאים.
הכנת המלית:
1. יש להרתיח בסיר את החלב, הסוכר, הדבש והתפוחים. להוסיף את הפרג ולבשל על אש נמוכה 20 דקות עד לספיגת הנוזלים, יש לערבב כל הזמן.
2. להוסיף את פירורי העוגה, לערבב מעט ולכבות את האש. לצנן לפני השימוש.
על כל עיגול בצק יש להניח כפית ממילוי הפרג ו"לצבוט" את השוליים יחד.
לאפות בתנור מחומם מראש ל 150 מעלות כ 15-18 דקות עד שיזהיב.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני