ולנטיין: מתכוני ארנבת
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 3 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מסעדת NG שמחה לפרסם את המתכונים המיוחדים והטעימים שלה להכנת ארנבת ב-3 דרכים שונות.
מרכיבים
- ארנבת צלובה על הגריל:
- ארנבת שלמה במשקל 2 ק"ג
- מרינדה
- 300 מ"ל שמן זית
- 200 גר' שום
- 200 גר' תערובת עשבים הרבס דה פרובאנס (בזיליקום, אזוב- מיורן, עלה דפנה, טימין)
- יין לבן בקבוק 1
- מלח ופלפל שחור גרוס
- תבשיל ארנבת:
- ארנבת 1 מחולקת ל-12 חלקים מקומח קלות
- 2 ק"ג ירקות שורש חתוכים
- 1 ליטר בירה חיטה
- 200 גר' חרדל דיז'ון
- 150 גר' דבש
- 3 כפות גדולות קונפי שום
- חופן פלפל אנגלי
- 1 ליטר מים
- מלח
- עלי דפנה וטימין
- ארנבת צלויה:
- ארנבת שלמה
- כף חמאה
- 2 ק"ג גזר וסלרי ובצל סגול
- צרור רוזמרין
- משרה
- בקבוק יין אדום
- כף זרעי חרדל ושומר
- מלח ופלפל
- 100 מל שמן סויה
אופן ההכנה
ארנבת צלויה על הגריל: משטחים את הארנבת עם הפטיש, מניחים במרינדה ללילה אחד תחת לחץ
מניחים על הגריל עד שמוכן.
תבשיל ארנבת: מטגנים את הבשר בשמן עמוק, מקפיצים ירקות שורש ושום במחבת, מוסיפים חרדל, אח"כ דבש ואח"כ בירה. מוסיפים את הארנבת, תבלינים, מים ובסוף מלח ומבשלים עד שהגזר רך.
ארנבת צלויה: מסדרים ירקות ורוזמרין בתבנית, שופכים מעט מהמשרה לתבנית מסדרים את הארנבת מעל הירקות, למרוח חמאה מעל ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל 25 דקות, במהלך הצלייה מוסיפים מהנוזלים מעל לארנבת.