מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סשימי טונה אדומה

סשימי טונה אדומה

תיאור המתכון

סשימי טונה אדומה ואבוקדו עם סלט צנוניות וגזר באדיבות השף איציק ברק

מרכיבים

אופן ההכנה

לוקחים את נתח הטונה ופורסים ל-8 פרוסות מלבניות בעובי של סנטימטר מניחים במגש ומכסים בבד לח. את האבוקדו חותכים לקוביות קטנות מניחים בקערה
מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים. את הגזר והצנון חותכים לרצועות דקות מניחים בקערה, מטבלים בחומץ אורז, מירין, 1 כף סויה וחצי מכמות השמן שומשום מערבבים ומניחים בצד.
בתוך קערית מערבבים את הג'ינג'ר כף הסויה והשמן שומשום מניחים בצד ומשתמשים ברוטב לבזיקה על הטונה.

אופן הגשה
בתוך צלחת מלבנית מניחים 4 פרוסות של טונה כאשר בין כל פרוסה משאירים רווח. ברווח שבין הטונה בעזרת כפית קטנה מניחים את האבוקדו, מעל האבוקדו מניחים את סלט הצנוניות והגזר על הסשימי טונה בוזקים את הרוטב, מניחים את נבטי הצנונית ומגישים.