קדאיף בקרם מלבי ותמרים
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של יניב גור אריה מסדנת קינוחים ב 4 שף
מרכיבים
- לקדאיף:
- 100 גרם שערות קדאיף
- 20 גרם חמאה מומסת
- 5 כפות שמן אגוזי לוז
- 20 גרם ברס (אגוזי לוז קלויים ושבורים)
- 4 כפות אבקת סוכר
- לקרם מלבי:
- 200 מ''ל מים
- 150 מ''ל שמנת מתוקה
- 100 גרם סוכר
- 20 גרם קורנפלור
- 4 גר' ג'לטין
- 2 כפות מי ורדים
- לסירופ:
- 10 תמרים לחים מגולענים, קלופים וחצויים
- 50 גרם סוכר
- 2 כפות סילאן
- 100 מ''ל מים
- 2 כפות מי ורדים
אופן ההכנה
לקדאיף: מערבבים את כל החומרים , משטחים ברינגים עגולים ואופים ב- 190 מעלות, כ- 7 דקות להזהבה קלה.
לקרם: ממיסים את הקורנפלור במעט מים קרים ואת הג'לטין ממיסים במעט מים חמים. מוודאים שלא נשארו גושים.
מחממים את המים עם הסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים את השמנת
מוסיפים את הקורנפלור ובוחשים כמה דקות (לא להביא לרתיחה) עד שהנוזל שבסיר מסמיך.
מוסיפים את הג'לטין ומי הורדים, מערבבים ומורידים מן האש ומקררים ללילה במקרר.
לסירופ: מרתיחים את כל החומרים 5 דקות.
להגשה: זולפים את הקרם על הקדאיף ויוצקים מהרוטב.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
עוגת קדאיף
רחל ליבוביץ
(25/12/2004 11:20:00)
שאלתי היא היכן ניתן להשיג שערות קדאיף או האם ניתן להקפיץ אטריות ביצים או אטריות אורז בחמאה כדי להשיג תוצאה דומה של שערות קדאיף?
אודה לך באם אקבל תשובה.
-
איטריות קדאיף חדש
איציק אהרון
(10/03/2006 10:38:00)
ניתן להשיג בסופרים איטריות קדאיף מעולות של חברת מתוקית,שווה לנסות.