ולנטיין: טמפורה סרדינים סלט שומר וצנוניות
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 2 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
חטיף לארוחת אוהבים עם אכילה בידיים - טמפורה סרדינים סלט שומר וצנוניות עם תחמיץ שמן זית וזרעי עגבניות - באדיבות שף איציק ברק.
מרכיבים
- 8 סרדינים שלמים נקיים מקשקשים ללא הראש והאידרות לבקש ממוכר הדגים שיינקה את הדגים (ניתן להכין גם עם ברבוניות או שרימפס)
- 2 שומר צעיר שטוף חתוך לרצועות דקות
- 4 צנוניות שטופות חתוכות לרצועות
- 100 גרם עלי ארוגולה שטופים
- 2 גבעולי טימין
- 10 גבעולי עירית קצוצה
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות שמן זית
- כפית חומץ בלסמי
- 1 עגבנייה חצויה כאשר סוחטים ממנה את כל המיץ והגרעינים לתוך צלוחית עמוקה
- קורט מלח
- קורט פילפל לבן
- 1/2 ליטר שמן קנולה
- חמרים לטמפורה
- 1 חלמון של ביצה
- 200 גרם קמח טמפורה
- 1/2 ליטר מים קרים
- 6 קוביות קרח
אופן ההכנה
לתוך קערה מכניסים את עלי האורוגולה עם פלחי הצנונית והשומר ממליחים ומפלפלים מוסיפים כף מיץ לימון וכף שמן זית מערבבים ומניחים בצד.
לבנתיים לתוך סיר עמוק בינוני בוזקים את שמן הקנולה ומניחים על הגז באש בינונית עד להתחממות השמן לא לחום גבוהה מדי.
לוקחים את הדגים ומניחים בתוך צלחת בוזקים מעט מיץ לימון ושמן זית מתבלים במלח פלפל ובעלי הטימין מניחים לכשתי דקות לספוג טעם.
בתוך קערה עמוקה מערבבים את חמרי הטמפורה בסדר הבא מכניסים את הקמח מוסיפים את המים הקרים והחלמון מערבבים בעזרת מטרפה ומוסיפים את קוביות הקרח. את הדגים טובלים בתוך בלילת הטמפורה ומטגנים בשמן שהספיק להתחמם עד להזהבת הדגים פרק זמן של כ-2 דקות ומוציאים לתוך מגש עם נייר סופג.
להרכבת המנה
לתוך קערת זרעי העגבניות מוסיפים כף שמן זית וכפית חומץ בלסמי מעט מלח ומערבבים.
לוקחים צלחת עמוקה, מניחים בתוכה את הסלט. מעל הסלט מפזרים 4 דגים בוזקים מלמעלה את רוטב זרעי העגבניות ומתחילים לנשנש.