מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות קרות> ולנטיין: טמפורה סרדינים סלט שומר וצנוניות

ולנטיין: טמפורה סרדינים סלט שומר וצנוניות

ולנטיין: טמפורה סרדינים סלט שומר וצנוניות

תיאור המתכון

חטיף לארוחת אוהבים עם אכילה בידיים - טמפורה סרדינים סלט שומר וצנוניות עם תחמיץ שמן זית וזרעי עגבניות - באדיבות שף איציק ברק.

מרכיבים

אופן ההכנה

לתוך קערה מכניסים את עלי האורוגולה עם פלחי הצנונית והשומר ממליחים ומפלפלים מוסיפים כף מיץ לימון וכף שמן זית מערבבים ומניחים בצד.
לבנתיים לתוך סיר עמוק בינוני בוזקים את שמן הקנולה ומניחים על הגז באש בינונית עד להתחממות השמן לא לחום גבוהה מדי.
לוקחים את הדגים ומניחים בתוך צלחת בוזקים מעט מיץ לימון ושמן זית מתבלים במלח פלפל ובעלי הטימין מניחים לכשתי דקות לספוג טעם.

בתוך קערה עמוקה מערבבים את חמרי הטמפורה בסדר הבא מכניסים את הקמח מוסיפים את המים הקרים והחלמון מערבבים בעזרת מטרפה ומוסיפים את קוביות הקרח. את הדגים טובלים בתוך בלילת הטמפורה ומטגנים בשמן שהספיק להתחמם עד להזהבת הדגים פרק זמן של כ-2 דקות ומוציאים לתוך מגש עם נייר סופג.

להרכבת המנה
לתוך קערת זרעי העגבניות מוסיפים כף שמן זית וכפית חומץ בלסמי מעט מלח ומערבבים.
לוקחים צלחת עמוקה, מניחים בתוכה את הסלט. מעל הסלט מפזרים 4 דגים בוזקים מלמעלה את רוטב זרעי העגבניות ומתחילים לנשנש.